Šalamounova buchta

Recept od Kamily Juranové z Brna. Buchta není vůbec suchá, naopak pěkně vláčná a šťavnatá.

Budete potřebovat:

2 hrnky práškového cukru
3 lžíce kakaa
1 hrnek vody
250 g rozpuštěného másla, nebo rostlinného tuku na pečení
4 vejce
1 prášek do pečiva
2 hrnky polohrubé mouky

Postup:

1. Cukr promícháme s kakaem.

2. Přidáme vodu a rozpuštěné máslo a dobře promícháme.

3. Jeden hrnek této směsi odebereme a dáme stranou (nejlépe do tepla).

4. Ke zbytku přidáme vejce a mouku smíchanou s práškem do pečiva.

5. Směs nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech (na těsto můžeme přidat ovoce).

6. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 20 minut a ještě horké polijeme směsí, kterou jsme si dali stranou.

7. Můžeme posypat strouhaným kokosem, nebo oříšky.

autor: Zuzana Plíšková