Jablečné řezy
Jablečných moučníků není nikdy dost, zejména těch jednoduchých a dobrých. Tyhle řezy peče Zdislava Kuřinová z Blatnice pod Svatým Antonínkem.
Budete potřebovat:
těsto:
500 g oloupaných jablek
250 g hladké mouky
220 g cukru
120 g tuku
2 vejce
2/3 prášku do pečiva
80 g sekaných vlašských ořechů
30 g rozinek
skořice
poleva:
80 g tuku
80 g cukru
2 lžíce kakaa
2 lžíce vody
1 lžíce škrobové moučky
Popis:
1. Jablka nahrubo nastrouháme, promícháme s cukrem a necháme asi 10 minut odstát.
2. Vmícháme rozpuštěný tuk, rozkvedlaná vejce, ořechy, skořici, rozinky, mouku a prášek do pečiva.
3. Těsto vlijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech s vyšším okrajem a pečeme při 200 stupních asi 15-20 minut.
4. Vychladlý moučník polijeme polevou.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.