Zelný koláč s cibulí
Takový slaný koláč, to je oběd jedna báseň. Tento recept vyzkoušela a doporučuje naše redaktorka Zuzka Plíšková.
Budete potřebovat:
1 menší balení listového těsta
cca 300 g bílého zelí
kmín
sůl, pepř
trochu másla
1 velká cibule
kelímek zakysané smetany
petrželka
3 vejce
petrželka
Postup:
1. Zelí nasekáme na proužky, cibuli oloupeme,nakrájíme, orestujeme na másle a podusíme se solí a kmínem.
2. Vejce smícháme se zakysanou smetanou, nasekanou petrželkou, solí, pepřem a zelím.
3. Listové těsto rozválíme a vyložíme jím koláčovou formu.
4. Poté na něj rozprostřeme náplň a pečeme asi 30 minut na 210 stupňů.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka