Celerový krém

Že celer zrovna nemusíte? Právě proto byste měli vyzkoušet tenhle recept Zuzky Plíškové, tahle polévka je totiž výborná.

Budete potřebovat:

1/2 většího celeru
1 cibule
česnek
máslo
slanina
tymián
1 brambora
sůl, pepř
1/2 litru vývaru
1/2 mléka

Postup:

1. Oloupaný a nakrájený celer opražíme na másle spolu s cibulí a česnekem.

2. Osolíme a opepříme a přidáme na kostičky nakrájenou bramboru spolu s tymiánem, mlékem a vývarem.

3. Vaříme, dokud zelenina nezměkne.

4. Rozmixujeme ponorným mixérem a dochutíme podle potřeby solí a pepřem.

5. Servírujeme s dokřupava opečenými plátky slaniny.

autor: Zuzana Plíšková