Celerový krém
Že celer zrovna nemusíte? Právě proto byste měli vyzkoušet tenhle recept Zuzky Plíškové, tahle polévka je totiž výborná.
Budete potřebovat:
1/2 většího celeru
1 cibule
česnek
máslo
slanina
tymián
1 brambora
sůl, pepř
1/2 litru vývaru
1/2 mléka
Postup:
1. Oloupaný a nakrájený celer opražíme na másle spolu s cibulí a česnekem.
2. Osolíme a opepříme a přidáme na kostičky nakrájenou bramboru spolu s tymiánem, mlékem a vývarem.
3. Vaříme, dokud zelenina nezměkne.
4. Rozmixujeme ponorným mixérem a dochutíme podle potřeby solí a pepřem.
5. Servírujeme s dokřupava opečenými plátky slaniny.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor

Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.