Zapečené brambory
Vyzkoušejte recept od Aleny Machajdíkové z Klentnice.
Budete potřebovat:
1 kg brambor
4 velké cibule
olej
2 tavené sýry
250 ml mléka
česnek
sůl, pepř
Postup:
1. Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka, stejně tak pokrájíme i oškrábané brambory.
2. Osolíme, opepříme a opečeme krátce na pánvi.
3. Pak dáme do zapékací mísy a zalijeme směsí sýra s mlékem a česnekem, kterou podle potřeby ještě dochutíme.
4. Pečeme doměkka při 180 – 200 stupních.
5. Podáváme jako přílohu, nebo hlavní jídlo.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.