Zapečené brambory

Vyzkoušejte recept od Aleny Machajdíkové z Klentnice.

Budete potřebovat:

1 kg brambor
4 velké cibule
olej
2 tavené sýry
250 ml mléka
česnek
sůl, pepř

Postup:

1. Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka, stejně tak pokrájíme i oškrábané brambory.

2. Osolíme, opepříme a opečeme krátce na pánvi.

3. Pak dáme do zapékací mísy a zalijeme směsí sýra s mlékem a česnekem, kterou podle potřeby ještě dochutíme.

4. Pečeme doměkka při 180 – 200 stupních.

5. Podáváme jako přílohu, nebo hlavní jídlo.

autor: Zuzana Plíšková

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.