Pohanková kaše
Vyzkoušejte recept od Radky Brtišové z Vysokého Pole.
Budete potřebovat:
200 g loupané pohanky
cca 400 ml mléka
ovoce dle chuti
máslo
smetana
Postup:
1. Loupanou pohanku uvaříme v mléce a necháme chvíli nabobtnat.
2. Poté ji prokládáme sušeným nebo čerstvým ovocem.
3. Zalijeme máslem a smetanou a zapečeme.
4. Místo pohanky můžeme použít ovesné vločky.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.