Pohanková kaše

Vyzkoušejte recept od Radky Brtišové z Vysokého Pole.

Budete potřebovat:

200 g loupané pohanky
cca 400 ml mléka
ovoce dle chuti
máslo
smetana

Postup:

1. Loupanou pohanku uvaříme v mléce a necháme chvíli nabobtnat.

2. Poté ji prokládáme sušeným nebo čerstvým ovocem.

3. Zalijeme máslem a smetanou a zapečeme.

4. Místo pohanky můžeme použít ovesné vločky.

autor: Zuzana Plíšková

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.