Knedlíky s podmáslím

Vyzkoušejte recept naší redaktorky Zuzky Plíškové.

Budete potřebovat:

10 rohlíků
máslo
cibule
4 vejce
1/2 litru podmáslí
sůl, pepř
nasekaná petrželka

Postup:

1. Rohlíky nakrájíme na kostičky, žloutky oddělíme od bílků.

2. Nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme na másle a smícháme s podmáslím.

3. Směsí zalijeme rohlíky, přidáme rozmíchané žloutky, osolíme a opepříme a necháme asi hodinu stát.

4. Z bílků ušleháme tuhý sníh a spolu s nasekanou petrželkou přidáme k rohlíkům.

5. Troubu předehřejeme na 180 stupňů.

6. Formu na biskupský chlebíček, nebo muffiny důkladně vymažeme, naplníme těstem a ponoříme do pekáče s horkou vodou (tak, aby sahala asi do poloviny výšky formy).

7. V troubě připravujeme asi půl hodiny.

8. Podáváme jako přílohu k omáčkám.

autor: Zuzana Plíšková

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.