Vločkové lívance
Vyzkoušejte recept od naší redaktorky Zuzky Plíškové. Poslouchejte recepty Apetýtu každý všední den po 10. hodině.
Na jednu porci budete potřebovat:
1 rozmačkaný banán
1 vejce
2 hrsti ovesných vloček
špetka soli a kypřicího prášku
trochu mléka
Postup:
1. Vše smícháme a necháme pár minut stát. Pak rozmixujeme tyčovým mixérem.
2. Z těsta smažíme lívance.
3. zdobíme dle libosti například medem, nasekanými ořechy, zavařeninou, nebo zakysanou smetanou a ovocem.
4. Podáváme ještě teplé nejlépe k snídaní.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.