Žampionová omáčka
Vyzkoušejte recept od Marie Entlerové z obce Prace. V roce 1969 vařila na faře pro tehdejšího brněnského biskupa Karla Skoupého.
Budete potřebovat:
žampiony
citrónová šťáva a kůra
smetana ke šlehání
trochu mouky
sůl, pepř
Postup:
1. Žampiony pokrájíme a podusíme doměkka.
2. Přidáme citrónovou kůru a dle chuti citrónovou šťávu.
3. Ve smetaně rozmícháme trochu mouky a nalijeme k žampionům.
4. Povaříme a dochutíme solí a pepřem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka