Brambory s vůní dálek
Vyzkoušejte recept od naší moderátorky Jarky Vykoupilové. Poslouchejte recepty Apetýtu každý všední den po 10. hodině.
Budeme potřebovat:
brambory
cibule
celer
mrkev
petržel
celé stroužky česneku
Na ochucení:
med
citrónová šťáva
rozmarýn
koření garam masala
máslo
voda na podlití
sůl
Postup:
1. Na plech nakrájíme následující zeleninu, množství záleží na chuti každého z nás.
2. Pečeme 1 hodinu v předehřáté troubě na 180 stupňů, občas promícháme a případně podlijeme vodou.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.