Rajčatový vlašský salát
Recept pro všechny milovníky rajčat a (ne)zdravých salátů od Ivy Štěpánkové z Hustopečí.
Suroviny:
rajčata dle chuti
1 větší cibule
200 g měkkého salámu pokrájeného na kostičky
200 g eidamu nahrubo nastrouhaného
svazek nadrobno nasekané zelené petrželky
malá sklenička majonézy (můžeme nakombinovat s bílým jogurtem)
sůl, pepř
Postup:
1. Rajčata pokrájíme na kostičky a přebytečnou šťávu slijeme.
2. Promícháme s nadrobno nakrájenou cibulí, salámem, sýrem, nasekanou petrželkou a vše spojíme majonézou, případně jogurtems. Dochutíme solí a pepřem.
3. Necháme odležet v lednici alespoň dvě hodiny a podáváme s pečivem. Na jaře můžeme přidat několik nastrouhaných ředkviček a sekaný medvědí česnek.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka