Koláčky se zelím

Vyzkoušejte recept od šéfkuchaře Pavla Václavíka z Velkých Karlovic. Poslouchejte recepty Apetýtu každý všední den po 10. hodině.

Budeme potřebovat:
1 kg brambor
hrnek polohrubé mouky
1 vejce
kysané zelí
dvě klobásy
cibulka

Postup:
1. Brambory oškrábeme a nastrouháme, můžeme přistrouhat i brambory ovařené. Přidáme vejce a mouku a vypracujeme táhlé těsto.

2. Dáme si vařit osolenou vodu a přes hrubé síto na halušky těsto do hrnce pasírujeme.

3. Poté, co vyplavou na povrch, necháme ještě zhruba minutu povařit a vybíráme z vody.

4. Na pánvi orestujeme nakrájenou cibuli a nakrájené klobásy. Přidáme zelí a smícháme s uvařenými koláčky.

autor: Zuzana Plíšková