Husí polévka z Březiny
Vyzkoušejte recept od naší posluchačky Soni Čermákové.
Budeme potřebovat:
celá husa
kořenová zelenina
2 až 3 vejce
hladká mouka
petržel
pažitka
bobkový list
nové koření
sůl
Postup:
1. Celou husu zbavíme kůže a zbytečného tuku - aby polévka nebyla příliš tučná.
2. Husu rozčtvrtíme, dáme do velkého hrnce a zalijeme 5 litry studené vody.
3. Přivedeme k varu - nesolíme. Přidáme bobkový list a nové koření. Po hodině vaření přidáme sůl a kořenovou zeleninu, kterou nešetříme.
4. Vaříme 2 až 2,5 hodiny. Po uvaření scedíme vývar. Vyndáme maso, zeleninu a nakrájíme na kousky.
5. Připravíme si zavářku. Vezmeme 2 až 3 vejce, přidáme hladkou mouku, sůl, petrželku nebo pažitku a dáme zavařit do vývaru.
6. Pak přidáme maso a zeleninu na kousky.
Tip: Sádlo z husy a játra nevyhazujeme. Vysmažíme škvarečky a játra osmažíme na pánvi jako předkrm.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.