Tradiční mléčné sušenky od Anny Kremplové
Recept od naší posluchačky z Velehradu.
Suroviny:
210 g cukr moučka, 70 g másla nebo margarinu, 2 žloutky, 1 celé vejce, 370 g hladké mouky, 100 ml mléka, půl prášku do pečiva.
Postup:
Cukr s vejci utřeme, přidáme změklé máslo, přimícháme další ingredience a vypracujeme těsto.
Řídké těsto necháme odležet v ledničce nejméně 2 hodiny, nejlépe přes noc. Poté vyválíme plát přibliřně půl centimetru silný a vykrajujeme různé tvary.
Pečeme na 180 stupňů. Můžeme slepovat máslovým krémem s rozdrcenými sušenkami a poté namáčet v čokoládě. Sušenky krásně změknou a rozplývají se v puse.
Dají se jíst i bez náplně, chutí připomínají oblíbené dětské piškoty.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.