Tradiční mléčné sušenky od Anny Kremplové

Recept od naší posluchačky z Velehradu.

Suroviny:
210 g cukr moučka, 70 g másla nebo margarinu, 2 žloutky, 1 celé vejce, 370 g hladké mouky, 100 ml mléka, půl prášku do pečiva.

Postup:
Cukr s vejci utřeme, přidáme změklé máslo, přimícháme další ingredience a vypracujeme těsto.

Řídké těsto necháme odležet v ledničce nejméně 2 hodiny, nejlépe přes noc. Poté vyválíme plát přibliřně půl centimetru silný a vykrajujeme různé tvary.

Pečeme na 180 stupňů. Můžeme slepovat máslovým krémem s rozdrcenými sušenkami a poté namáčet v čokoládě. Sušenky krásně změknou a rozplývají se v puse.

Dají se jíst i bez náplně, chutí připomínají oblíbené dětské piškoty.

Tradiční mléčné sušenky od Anny Kremplové z Velehradu.

  • Tradiční mléčné sušenky od Anny Kremplové
    z Velehradu.
    " style="">
    Tradiční mléčné sušenky od Anny Kremplové
    z Velehradu.
    " style="">
    Tradiční mléčné sušenky od Anny Kremplové
    z Velehradu.
0:00
/
0:00

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.