Králík na víně se zeleninou od Ivany Novotné
Recept od naší posluchačky z Popic.
Králíka rozporcujeme, rozporcujeme, nasolíme a nakmínujeme.
Proložíme cibulí nakrájenou na plátky a nastrouhanou kořenovou zeleninnou.
Připravíme směs, kterou králíka přelijeme:
150 ml oleje, 1 polévková lžíce hořčice, 1 lžička ďábelského koření (pro ty, kteří mají rádi ostřejší jídla), 1 polévková lžíce mleté papriky, 4 stroučky česneku, 200 až 750 ml červeného vína, 2 lžíce medu.
Pečeme na 220 stupňů do měkka. Příloha dle chuti - rýže, brambory.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.