Králík v marinádě z Tučap
Recept na králíka v marinádě od Radvany Brandýsové z Tučap zazněl v pátek 9. května.
Suroviny:
králík, 125 g másla, 2 cibule, 3 stroužky česneku, 1 kávová lžička cukru, 1 kávová lžička octa, 1 a půl kávové lžičky soli, ¼ kávové lžičky pepře, 1 polévková lžíce sojové omáčky, 1 polévková lžíce worchestrové omáčky, 500 ml sladkého kečupu (nejlépe domácího)
Postup:
Máslo rozpustíme, cibuli nakrájíme na půlkolečka, česnek namačkáme a vše smícháme dohromady.
Naporcovaný králík se naskládá na pekáč, zalije se marinádou a nechá uležet přes noc v lednici.
Poté upečeme a podáváme s rýží. Recept chutná výborně i s kuřetem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.