Králík v marinádě z Tučap

Recept na králíka v marinádě od Radvany Brandýsové z Tučap zazněl v pátek 9. května.

Suroviny:
králík, 125 g másla, 2 cibule, 3 stroužky česneku, 1 kávová lžička cukru, 1 kávová lžička octa, 1 a půl kávové lžičky soli, ¼ kávové lžičky pepře, 1 polévková lžíce sojové omáčky, 1 polévková lžíce worchestrové omáčky, 500 ml sladkého kečupu (nejlépe domácího)

Postup:
Máslo rozpustíme, cibuli nakrájíme na půlkolečka, česnek namačkáme a vše smícháme dohromady.

Naporcovaný králík se naskládá na pekáč, zalije se marinádou a nechá uležet přes noc v lednici.

Poté upečeme a podáváme s rýží. Recept chutná výborně i s kuřetem.