Kořeněné maso v košilce z Únavova

Recept na kořeněné maso v košilce od Františka Perličky z Únavova, zazněl ve čtvrtek 24. dubna.

Suroviny:
1 tuková vepřová blána, vepřové maso ze zabijačky – ovar, krkovička, plec, ořezy, srdíčko, jazyk, játra, 3 až 4 cibule, sůl, pepř, mleté nové koření

Postup:
Omytou blánu rozložíme na rovnou podložku a všechny druhy masa nakrájíme na plátky silné 1 cm. Cibuli nakrájíme na tenčí plátky.

Na blánu klademe vrstvu masa – všechny druhy. Řádně posolíme, mírně okořeníme pepřem a mletým novým kořením. Na okořeněné maso rozložíme plátky cibule.

Vrstvy střídáme až do vypotřebování všech surovin. Přes náplň přetáhneme blánu, masový balíček opatrně přeneseme do kastrolu, zalijeme 250 ml vody a pod pokličkou dusíme, až je maso měkké.

Přeneseme na plech nebo tác a podáváme s chlebem a okurkou.