Špenátová pohanka z Provodova

Recept na špenátovou pohanku od Jarmily Mališkové z Provodova, zazněl ve čtvrtek 17. dubna.

Suroviny:
150 g pohanky, 500 g špenátových listů (mraženého špenátu), 150 g zeleného hrášku (čerstvý, mražený, sterilovaný), 4 stroužky česneku, 1 cibule, trochu zeleninového vývaru, olej, černý pepř, sůl

Postup:
Pohanku propláchneme a zalijeme ji v hrnci studenou vodou - 2 prsty nad ní. Přivedeme k varu a vařit 5 minut. Poté 15 minut necháme změknout pod pokličkou.

Špenátové listy spaříme a nakrájíme najemno. Osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme k ní špenát, podle potřeby podlijeme trochou vývaru a krátce povaříme.

Přidáme hrášek (pokud použijeme mražený nebo čerstvý, necháme přejít varem), vmícháme utřený česnek, sůl, pepř a nakonec pohanku.

Podáváme s vařeným vajíčkem.