Velikonoční beránek v čase předvelikonočním
Vyzkoušejte recept na velikonoční beránek od Gertrudy Kilianové z Miroslavi.
Suroviny:
6 vajec
190 g cukru krystal
70 g mletých ořechů
70 g kandovaného ovoce
rozinky dle chuti
190 g polohrubé mouky
citronová kůra
vanilka
Postup:
1. Ušleháme cukr se žloutky, přidáme ořechy, kandované ovoce, rozinky, polohrubou mouku, vanilku a citronovou kůru.
2. Nakonec vmícháme sníh z bílků. Pečeme 45 minut na 180 stupňů.
3. Je to recept na větší beránkovou formu, po upečení můžeme jen pocukrovat, potřít cukrovým sněhem nebo polít čokoládou.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.