Kaštanová pasta
Recept z Apetýtu, kterým ve čtvrtek 23. ledna provázela Věra Hotařová.
Suroviny:
Jedlé kaštany, 12% smetana (nebo plnotučné mléko), vanilkový cukr, špetka skořice, rum dle chuti
Příprava:
Kaštany nařízneme do kříže a pečeme 15 – 20 minut v troubě vyhřáté na 200° C. Ještě horké je oloupeme a pokrájíme.
V hrnci zahřejeme smetanu s vanilkovým cukrem a skořicí. Vsypeme kaštany, měly by být ponořené do poloviny. Vaříme asi 10 minut.
Nakonec přilijeme rum, podle chuti, pokud je to nutné, přidáme ještě trochu smetany (mléka) a vše rozmixujeme na pastu.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.