Pohanka se špenátem

Recept na pohanku se špenátem od Blanky Kovandové zazněl v úterý 7. ledna.

Suroviny:
150 g pohanky, 300 ml zeleninového vývaru, 300 g hlívy, 100 g špenátu, pepř, bylinková sůl, zelený salát

Postup:
150 g světlé pohanky upražíme nasucho na pánvi a uvaříme ji v 300 ml zeleninového vývaru. Okořeníme bylinnou solí.
Na olivovém oleji osmahneme cibuli a přidáme 300 g hlívy, pokrájené na proužky. Hlívu usmažíme a nedusíme. Pokud pustí vodu, slijeme ji k pohance.

K usmaženým houbám přidáme 100 g špenátu, krátce podusíme, okořeníme pepřem a ochutíme bylinkovou solí. Na talíř narovnáme pohanku vytvarovanou do šálku, okolo dáme salát a navrch houby se špenátem.

autor: Blanka Kovandová