Pohanka se špenátem
Recept na pohanku se špenátem od Blanky Kovandové zazněl v úterý 7. ledna.
Suroviny:
150 g pohanky, 300 ml zeleninového vývaru, 300 g hlívy, 100 g špenátu, pepř, bylinková sůl, zelený salát
Postup:
150 g světlé pohanky upražíme nasucho na pánvi a uvaříme ji v 300 ml zeleninového vývaru. Okořeníme bylinnou solí.
Na olivovém oleji osmahneme cibuli a přidáme 300 g hlívy, pokrájené na proužky. Hlívu usmažíme a nedusíme. Pokud pustí vodu, slijeme ji k pohance.
K usmaženým houbám přidáme 100 g špenátu, krátce podusíme, okořeníme pepřem a ochutíme bylinkovou solí. Na talíř narovnáme pohanku vytvarovanou do šálku, okolo dáme salát a navrch houby se špenátem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.