Kuřecí nebo vepřové maso z jednoho pekáčku
Apetýtový recept od Marcely Antošové z pondělí 16. července.
Ingredience:
400 g kuřecí nebo vepřové maso, kari koření, mletá sladká paprika, 2 kusy červené cibule, 1 obyčejná cibule, 50 g sádlo, 1/4 l kyselá smetana, 1 kg brambor, mletý pepř, sůl, strouhaný sýr
Postup:
Kuřecí či vepřové maso nakrájíme na menší plátky, naklepeme, osolíme a okořeníme. Na sádle pěníme nakrájenou cibulku, přidáme mletou papriku a plátky masa. Maso orestujeme a dusíme skoro doměkka. Podle potřeby podléváme vývarem nebo vodou.
Syrové brambory nakrájíme na plátky, červenou cibuli nakrájíme na kolečka. Pekáček vymastíme, vyložíme částí brambor a kolečky cibule. Osolíme a okořeníme. Navrch dáme podušené plátky masa, pokryjeme brambory a cibulí a zalijeme šťávou z masa a smetanou. Pekáček dobře přikryjeme a do změknutí pečeme v předehřáté troubě. Oběd z jednoho pekáčku pak odkryjeme, posypeme sýrem a necháme ještě zapéct.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.