Nebeská Máňa
Vyzkoušejte recept od Stanislavy Holbíkové z Březí. Poslouchejte recepty Apetýtu každý všední den po 10. hodině.
Těsto:
5 vajec
200 g cukru
200 g hladké mouky
5 lžiček oleje
Krém:
1 litr mléka
3 vanilkové pudinky
200 g cukru
2 až 3 zakysané smetany
piškoty
černá káva
šlehačka
kokosová tyčinka s čokoládou
Postup:
1. Celá vejce ušleháme s cukrem.
2. Zamícháme olej a mouku.
3. Pečeme na vymazaném a vysypaném plechu na 200 stupňů asi 10 minut.
4. Uvaříme pudink, po vychladnutí vmícháme zakysané smetany.
5. Korpus potřeme polovinou krému, poklademe piškoty namočenými v kávě.
6. Přidáme zbytek krému a necháme ztuhnout.
7. Nahoru ušleháme šlehačku, postrouháme kokosovou tyčinkou.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Děsivá freska válečné krajiny, u které se nepřestávám smát.
Petr Gojda, slovesný dramaturg, Centrum výroby Českého rozhlasu


Osudy dobrého vojáka Švejka KOMPLET
Pro jedny šťastný blb a ignorant, pro druhé vychytralý šašek. Pro nadporučíka Lukáše boží dobytek. Pro jedny ikona totálního odcizení a nihilismu, pro jiné bojovník proti válce, pro další anti světec a antihrdina. Čte Oldřich Kaiser