Nebeská Máňa

Vyzkoušejte recept od Stanislavy Holbíkové z Březí. Poslouchejte recepty Apetýtu každý všední den po 10. hodině.

Těsto:
5 vajec
200 g cukru
200 g hladké mouky
5 lžiček oleje

Krém:
1 litr mléka
3 vanilkové pudinky
200 g cukru
2 až 3 zakysané smetany
piškoty
černá káva
šlehačka
kokosová tyčinka s čokoládou

Postup:
1. Celá vejce ušleháme s cukrem.

2. Zamícháme olej a mouku.

3. Pečeme na vymazaném a vysypaném plechu na 200 stupňů asi 10 minut.

4. Uvaříme pudink, po vychladnutí vmícháme zakysané smetany.

5. Korpus potřeme polovinou krému, poklademe piškoty namočenými v kávě.

6. Přidáme zbytek krému a necháme ztuhnout.

7. Nahoru ušleháme šlehačku, postrouháme kokosovou tyčinkou.

autor: Zuzana Plíšková

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Děsivá freska válečné krajiny, u které se nepřestávám smát.

Petr Gojda, slovesný dramaturg, Centrum výroby Českého rozhlasu

Osudy dobrého vojáka Švejka

Osudy dobrého vojáka Švejka KOMPLET

Koupit

Pro jedny šťastný blb a ignorant, pro druhé vychytralý šašek. Pro nadporučíka Lukáše boží dobytek. Pro jedny ikona totálního odcizení a nihilismu, pro jiné bojovník proti válce, pro další anti světec a antihrdina. Čte Oldřich Kaiser