Nebeská Máňa
Vyzkoušejte recept od Stanislavy Holbíkové z Březí. Poslouchejte recepty Apetýtu každý všední den po 10. hodině.
Těsto:
5 vajec
200 g cukru
200 g hladké mouky
5 lžiček oleje
Krém:
1 litr mléka
3 vanilkové pudinky
200 g cukru
2 až 3 zakysané smetany
piškoty
černá káva
šlehačka
kokosová tyčinka s čokoládou
Postup:
1. Celá vejce ušleháme s cukrem.
2. Zamícháme olej a mouku.
3. Pečeme na vymazaném a vysypaném plechu na 200 stupňů asi 10 minut.
4. Uvaříme pudink, po vychladnutí vmícháme zakysané smetany.
5. Korpus potřeme polovinou krému, poklademe piškoty namočenými v kávě.
6. Přidáme zbytek krému a necháme ztuhnout.
7. Nahoru ušleháme šlehačku, postrouháme kokosovou tyčinkou.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
![slovo_nad_zlato.jpg slovo_nad_zlato.jpg](https://brno.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/19c0a47caca04bb76b27ba3edcdf74cd.jpg?itok=1i0_J3I_)
![](https://brno.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/e2afc965669332fc5318f1eaa402a4b5.jpg?itok=i3X2CUFb)
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.