Muřiny

Muřina se tradičně připravovala na Velikonoce. „Původní varianta byla, že se kus uzeného masa pekl v chlebovém těstu,“ říká o receptu Maryna Matuszek.

0:00
/
0:00

Budete potřebovat:

  • 500 g listového těsta
  • 4-5 klobásek bílých neuzených šunkových
  • 1 vejce
  • celý kmín

Postup:

  1. Listové těsto rozválíme na obdelník silný cca 3 mm.
  2. Obdelník se pak rozkrájí na pruhy široké 4 cm.
  3. Pruhem se vždy obalí jedna klobáska.
  4. Obalené klobásky se položí na plech a potřou rozšlehaným vajíčkem a posypou kmínem.
  5. Lze ještě také posypat například hrubozrnou solí.
  6. Muřiny se pečou v troubě vyhřáté na 200 stupňů 50 až 60 minut.