Máslový toastový chléb
Vyzkoušejte recept od naší redaktorky Zuzky Plíškové. Poslouchejte recepty Apetýtu každý všední den po 10. hodině.
Budete potřebovat:
kostka droždí
hrnek vlažného mléka
lžíce cukru
400 g hladké mouky
sůl
4 lžíce rozpuštěného másla
Postup:
1. Droždí rozpustíme v mléce s cukrem a necháme vzejít kvásek.
2. Přidáme k mouce se solí s polovinou másla a důkladně vypracujeme těsto. Podle potřeby přidáme mouku.
3. Mísu lehce potřeme olejem (stejně jako z těsta vytvarovaný bochánek) a necháme na teplém místě kynout (zakryté sáčkem), dokud těsto nezdvojnásobí objem.
4. Pak těsto znovu propracujeme a pokusíme se z něj dostat vzduchové kapsy.
5. Vložíme do vymaštěné formy nebo formy vyložené pečicím papírem a necháme ještě půl hodiny kynout.
6. Pak potřeme máslem a na povrchu podélně nařízneme.
7. Pečeme asi půl hodiny při 210 stupních.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.