Mandlové kosti svatých
Dnes si připravíme pečivo, kterému se říkalo “kosti svatých”. To se připravovalo na Slavnost všech svatých a existovalo na něj mnoho různých receptů.
Budete potřebovat:
- 150 g hladké mouky
- 150 g mletých mandlí
- 1 lžička prášku do pečiva
- 200 g cukru
- 2 velká vejce
- 2 lžičky citrónové šťávy
- mandlové aroma
Postup:
- Vejce utřeme s cukrem, přidáme citrónovou šťávu a kapku mandlového aromatu.
- Přidáme mleté mandle s moukou a solí a zpracováváme, dokud těsto nebude hladké a elastické.
- Přeneseme na pomoučenou plochu a přikryjeme vlhkou utěrkou.
- Odkrojíme vždy kousek těsta, ze kterého uválíme váleček a rozdělíme na zhruba 6 cm dlouhé kousky.
- Klademe je na plechvyložený pčicím papírem.
- Pečeme při 160 stupních asi 20 minut.
- Necháme vychladnout a podáváme k čaji nebo kávě.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka