Lehoučký ovocný nákyp

Lehký voňavý dezert, který ocení celá rodina. Recept pro 5 až 6 porcí.

Budeme potřebovat

máslo na vymazání formy
350 g ovoce
50 g mletých oříšků
2 vejce a dva žloutky
200 ml smetany ke šlehání
70 gramů hladké mouky
80 gramů cukru
zakysaná smetana na ozdobu

Tip: Ovoce nejlépe ostřejší chuti - třeba rebarbora, borůvky, ale mohou být i třešně, nebo jahody.

Postup:
1. Vše kromě ovoce smícháme v jednolité řídké těsto. Nalijeme do máslem vymazané zapékací mísy, nebo pekáčku a proložíme ovocem.

2. Troubu předehřejeme na 190 stupňů a pečeme při 175 stupních asi 35 minut.

3. Podáváme posypané moučkovým cukrem a se zakysanou smetanou, nejlépe ještě teplé.

autor: Zuzana Plíšková