Lečo od Číči

V dnešních apetýtových receptech se pomyslně přeneseme do měsíce lásky, tedy do května. Alespoň tak to vypadá podle receptu, který nám zaslala posluchačka Jaroslava. 

Píše:

Posílám poměrně starý recept, ke kterému se váže příběh našeho pana souseda. Jak se lidově říká, kdysi se na stará kolena zamiloval a domů si přivedl starší korpulentní dámu. Z lásky jí říkal Číča. Uměla výborné lečo, které zavařovala. Oba jsou už 30 let po smrti, já ale Lečo od Číči dělám pořád.

Na „láskyplné“ lečo od paní Jaroslavy tedy potřebujeme:

  • 2 ½ kg rajčat
  • 2,40 kg paprik  
  • 20 dkg oleje
  • 20 dkg cibule
  • 10 dkg cukru
  • 5 dkg kmínu
  • 6 dkg soli

Postup:

  1. Vše se podusí a nakonec přidá 1 balíček (může být i méně) červené mleté papriky.
  2. Prochladlé se plní do sklenic a steriluje při 80 stupních asi 15 minut.