Langoše ze Zlechova

Recept na langoše, od paní Marie Vaďurové ze Zlechova, zazněl v Apetýtu 7. července.

Suroviny:
2 kostky kvasnic, 500 ml mléka, 1 kg hladké mouky, lžička soli, lžička jedlé sody, 1 velký jogurt

Postup:
Uděláme kvásek a dáme ho do mouky. Vymícháme těsto a necháme vykynout.

Smažíme na oleji. Malé langoše zdobíme marmeládou nebo šlehačkou. Velké langoše doplníme česnekem, kečupem a sýrem.

Pokud zbude těsto, dáme ho do lednice a smažíme o den později.

autor: Marcela Antošová

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Nenechte si ujít kouzlo staré Číny s Hankou Maciuchovou

Ondřej Kepka, režisér a moderátor

Ondřej Kepka

Tajný deník čínské císařovny

Koupit

Románové zpracování životního příběh císařovny vdovy Cch'-si, která se jako mladá dívka Jehonala stala konkubínou císaře a díky mimořádné inteligenci, intrikám i krutosti dokázala postupně vystoupat na vrchol a na půlstoletí se stát faktickou vládkyní Číny.