Langoše ze Zlechova

Recept na langoše, od paní Marie Vaďurové ze Zlechova, zazněl v Apetýtu 7. července.

Suroviny:
2 kostky kvasnic, 500 ml mléka, 1 kg hladké mouky, lžička soli, lžička jedlé sody, 1 velký jogurt

Postup:
Uděláme kvásek a dáme ho do mouky. Vymícháme těsto a necháme vykynout.

Smažíme na oleji. Malé langoše zdobíme marmeládou nebo šlehačkou. Velké langoše doplníme česnekem, kečupem a sýrem.

Pokud zbude těsto, dáme ho do lednice a smažíme o den později.

autor: Marcela Antošová

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Historická detektivka z doby, kdy byl hrad Zlenice novostavbou. Radovan Šimáček jako průkopník žánru časově předběhl i Agathu Christie!

Vladimír Kroc, moderátor

Zločin na Zlenicích hradě

Zločin na Zlenicích hradě

Koupit

Šlechtici, kteří se sešli na Zlenicích, aby urovnali spory vzniklé za vlády Jana Lucemburského, se nepohodnou. Poté, co je jejich hostitel, pan Oldřich ze Zlenic, rafinovaně zavražděn, tudíž padá podezření na každého z nich. Neunikne mu ani syn zlenického pána Jan, jemuž nezbývá než doufat, že jeho přítel Petr Ptáček celou záhadu rozluští...