Langoše ze Zlechova
Recept na langoše, od paní Marie Vaďurové ze Zlechova, zazněl v Apetýtu 7. července.
Suroviny:
2 kostky kvasnic, 500 ml mléka, 1 kg hladké mouky, lžička soli, lžička jedlé sody, 1 velký jogurt
Postup:
Uděláme kvásek a dáme ho do mouky. Vymícháme těsto a necháme vykynout.
Smažíme na oleji. Malé langoše zdobíme marmeládou nebo šlehačkou. Velké langoše doplníme česnekem, kečupem a sýrem.
Pokud zbude těsto, dáme ho do lednice a smažíme o den později.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Nenechte si ujít kouzlo staré Číny s Hankou Maciuchovou
Ondřej Kepka, režisér a moderátor


Tajný deník čínské císařovny
Románové zpracování životního příběh císařovny vdovy Cch'-si, která se jako mladá dívka Jehonala stala konkubínou císaře a díky mimořádné inteligenci, intrikám i krutosti dokázala postupně vystoupat na vrchol a na půlstoletí se stát faktickou vládkyní Číny.