Kuskusový salát s červenou čočkou
Ani mimo domov a ve skromné kuchyni nemusíte být odkázáni na polotovary a konzervovaná jídla. Připravíme si kuskusový salát s červenou čočkou. Spolehlivě zasytí a dá se jíst i teplý.
Budete potřebovat:
- 100 g červené čočky
- 600 ml zeleninového vývaru
- 150 g kuskusu
- mrkev
- nasekané kešu ořechy
- cherry rajčata
- paprika
- sekaná petrželka
Postup:
1. Čočku propláchneme vodou, mrkev nahrubou nastrouháme a papriku s chery rajčaty nakrájíme na kousky.
2. Vývar přivedeme k varu a mrkev s čočkou v něm asi 10 minut povaříme.
3. Stáhneme z plotny, vmícháme kuskus a trochu oleje a přiklopíme pokličkou.
4. “Načechráme” vidličkou a jakmile kuskus vychladne, vmícháme zbytek surovin.
5. Dochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou a dáme vychladit.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.