Kuskusový salát s červenou čočkou

Ani mimo domov a ve skromné kuchyni nemusíte být odkázáni na polotovary a konzervovaná jídla. Připravíme si kuskusový salát s červenou čočkou. Spolehlivě zasytí a dá se jíst i teplý.

Budete potřebovat:

  • 100 g červené čočky
  • 600 ml zeleninového vývaru
  • 150 g kuskusu
  • mrkev
  • nasekané kešu ořechy
  • cherry rajčata
  • paprika
  • sekaná petrželka

Postup:

1. Čočku propláchneme vodou, mrkev nahrubou nastrouháme a papriku s chery rajčaty nakrájíme na kousky.

2. Vývar přivedeme k varu a mrkev s čočkou v něm asi 10 minut povaříme.

3. Stáhneme z plotny, vmícháme kuskus a trochu oleje a přiklopíme pokličkou.

4. “Načechráme” vidličkou a jakmile kuskus vychladne, vmícháme zbytek surovin.

5. Dochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou a dáme vychladit.

autor: Zuzana Plíšková

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.