Kuskusový salát s červenou čočkou

Ani mimo domov a ve skromné kuchyni nemusíte být odkázáni na polotovary a konzervovaná jídla. Připravíme si kuskusový salát s červenou čočkou. Spolehlivě zasytí a dá se jíst i teplý.

Budete potřebovat:

  • 100 g červené čočky
  • 600 ml zeleninového vývaru
  • 150 g kuskusu
  • mrkev
  • nasekané kešu ořechy
  • cherry rajčata
  • paprika
  • sekaná petrželka

Postup:

1. Čočku propláchneme vodou, mrkev nahrubou nastrouháme a papriku s chery rajčaty nakrájíme na kousky.

2. Vývar přivedeme k varu a mrkev s čočkou v něm asi 10 minut povaříme.

3. Stáhneme z plotny, vmícháme kuskus a trochu oleje a přiklopíme pokličkou.

4. “Načechráme” vidličkou a jakmile kuskus vychladne, vmícháme zbytek surovin.

5. Dochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou a dáme vychladit.

autor: Zuzana Plíšková

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.