Kuskusový salát s červenou čočkou
Ani mimo domov a ve skromné kuchyni nemusíte být odkázáni na polotovary a konzervovaná jídla. Připravíme si kuskusový salát s červenou čočkou. Spolehlivě zasytí a dá se jíst i teplý.
Budete potřebovat:
- 100 g červené čočky
- 600 ml zeleninového vývaru
- 150 g kuskusu
- mrkev
- nasekané kešu ořechy
- cherry rajčata
- paprika
- sekaná petrželka
Postup:
1. Čočku propláchneme vodou, mrkev nahrubou nastrouháme a papriku s chery rajčaty nakrájíme na kousky.
2. Vývar přivedeme k varu a mrkev s čočkou v něm asi 10 minut povaříme.
3. Stáhneme z plotny, vmícháme kuskus a trochu oleje a přiklopíme pokličkou.
4. “Načechráme” vidličkou a jakmile kuskus vychladne, vmícháme zbytek surovin.
5. Dochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou a dáme vychladit.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.