Kuře v peřince

Dnešní recept patří k těm, které si určitě oblíbíte. I v případě, že vám zbyde pečené kuře a bramborová kaše, můžete i zbytky povýšit na gastronomický zážitek.

Co budete na kuře v peřince potřebovat?

  • půl upečeného kuřete
  • 200 g mraženého hrášku
  • bramborovou kaši
  • 300 ml smetany ke šlehání
  • 200 ml kuřecího vývaru
  • 250 g čerstvého špenátu
  • 3 jarní cibulky
  • 1/2 lžičky hrubozrnné hořčice
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce másla
  • hrst petrželky
  • sůl, pepř

Postup:

  1. V hrnci rozpálíme olej a opečeme jarní cibulku do zlatova.
  2. Přidáme špenát a pár minut opékáme.
  3. Kuře zbavíme kůže a kostí a maso natrháme na kousky.
  4. Vše zalijeme vývarem, přidáme hořčici a přivedeme k mírnému varu.
  5. Vaříme 10 minut, nakonec vmícháme hrášek, smetanu a petrželku.
  6. Osolíme a opepříme, kaši rozprostřeme na kuřecí směs, polijeme rozpuštěným máslem a zapečeme.

Související

  • Pomerančové kuře

    Pro recept na pomerančové kuře zavítáme do Vinařství Gotberg.

  • Kuře se sladkokyselou omáčkou

    Kuřecí maso je surovina, kterou máme v lednici nebo v mrazícím boxu téměř vždy. Pojďme malinko experimentovat a připravit si kuře se sladkokyselou omáčkou.

  • Kuře na zázvoru

    Jaké chutě spolu fungují? A co je při kombinování různých ingrediencí nejdůležitější? I to se dozvíte v dnešních apetýtových receptech s kuchařem Oskarem Klanertem.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.