Kuře na hořčici

Kuře na hořčici a tymiánu

Kdysi měla výsadní postavení v kuchyni Řeků a Římanů. Hipokratés se o ní zmiňuje jako o léčivém prostředku. O tisíce let dříve už o ní le věděli Číňané.

Používala se k léčbě kožních nemocí, bolestí hlavy, svalových křečí nebo například také při revmatismu. Řeč je o hořčici, která je jednou z ingrediencí dnešních apetýtových receptů.

Budete potřebovat:

  • 1 celé kuře
  • hořčici
  • sůl
  • pepř
  • tymián
  • citron
  • olej
  • brambory
  • vodu

Postup:

  1. Kuře naporcujeme na čtvrtky, osolíme, opepříme a hustě potřeme hořčicí.
  2. Posypeme tymiánem.
  3. Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka a nebo na čtvrtky.
  4. Rozložíme na plech nebo do zapékací mísy.
  5. Osolíme, pokapeme hořčicí a citronem a posypeme tymiánem.
  6. Na brambory naskládáme kuřecí čtvrtky, podlijeme olejem a pečeme v troubě.
  7. Občas promícháme, aby se brambory obalily, opekly a získaly výbornou chuť.
  8. Můžeme trochu podlévat vodou.
  9. Když je maso měkké a brambory opečené, podáváme.