Kukuřičná kaše

V pátečních apetýtových receptech pro vás opět vybíráme nějakou tu bezmasou pochoutku. Hlavní ingrediencí bude tentokrát kukuřice.

Do Evropy ji ze svých objevných cest přivezl Kryštof Kolumbus. Byla totiž jednou z ukázek klasického indiánského života. Na Slovensko a Moravu jí prý přinesli Romové, a to z Turecka a Rumunska.

Výborná je na střeva, játra, ledviny a také na snížení cholesterolu. V kuchyni ji pak můžete využít různě. My pro vás dnes máme recept na kukuřičnou kaši.

Co potřebujete?

  • kukuřičnou krupici
  • 350 ml ovesného mléka (nebo můžete nahradit jiným, i běžným kravským)
  • 1 banán
  • 1 lžíci medu
  • rozinky a oříšky

Postup:

  1. Mléko přivedeme k varu a pak pomalu přisypáváme kukuřičnou krupici.
  2. Stále mícháme.
  3. Jakmile kaše zhoustne, odstavíme ji a přidáme do ní med. (Pokud nám jedna lžíce nestačí, můžeme dát medu více.)
  4. Poté kaši nalijeme na talíř a ozdobíme rozinkami a oříšky, případně dalším sezónním ovocem.

Související

  • Salát z bulguru s rajčaty

    S rostoucími venkovními teplotami se vám možná bude hodit recept na něco lehce stravitelného. Přesně takový je dnešní bezmasý tip na salát z bulguru.

  • Špenátové knedlíčky s omáčkou z rajčat

    K přípravě následující bezmasé pochoutky budete potřebovat kromě špenátu především rajčata. Ta našemu zdraví prospívají díky obsahu přirozených antioxidantů.

  • Polévka se zázvorem a mrkví

    Páteční Apetýt přináší opět bezmasé recepty. Tentokrát nahlédneme do světa polévek.