Krůtí paštika
Připravte si s Apetýtem krůtí paštiku! Není to tak složité, jak by se moho zdát.
Co budete potřebovat?
- 1 kg krůtího masa
- 200 g krůtích jater
- 400 g vepřového boku bez kůže
- olivový olej
- 0,5 l bílého vína
- půl citrónu
- tymián a rozmarýn (pokud možno čerstvé)
- česnek
- sůl a pepř
Postup:
- Krůtí maso nakrájíme na kousky.
- Na olivovém oleji zpěníme cibulku, přidáme krůtí maso, tymián, rozmarýn a tři kolečka citrónu.
- Orestujeme, podlijeme bílým vínem a asi půl hodiny dusíme.
- Až je maso téměř hotové, vyndáme bylinky, citrón a nechám vychladnout.
- Ke směsi přidáme nakrájená syrová játra a vepřový bok a vše pomeleme jednou až dvakrát, podle toho, jak chceme mít paštiku hrubou.
- Dochutíme solí a pepřem.
- Vyšleháme si trochu olivového oleje s česnekem a přidáme do směsi.
- Můžeme přidat i plátky mandlí a brusinky.
- Přendáme do formy a pečeme asi půl hodiny při 180 stupních.
Související
-
Tukožroutská polévka
Páteční Apetýt pro vás má recept na polévku, která může pomoci s kilogramy po Vánocích.
-
Pomazánka z pečené dýně
Recept na pomazánku z pečené dýně nám poslala paní Jiřina z Ostopovic. Patří k podzimní tradici a u nich v rodině se na ni hlavně vnoučata velmi těší.
-
Závin s kysaným zelím
Čtvrteční Apetýt nabídne recept na slaný závin s kysaným zelím. Je vhodný na svačinu nebo večeři. Vyzkoušejte ho!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.