Krůtí paštika

Připravte si s Apetýtem krůtí paštiku! Není to tak složité, jak by se moho zdát.

Co budete potřebovat?

  • 1 kg krůtího masa
  • 200 g krůtích jater
  • 400 g vepřového boku bez kůže
  • olivový olej
  • 0,5 l bílého vína
  • půl citrónu
  • tymián a rozmarýn (pokud možno čerstvé)
  • česnek
  • sůl a pepř

Postup:

  1. Krůtí maso nakrájíme na kousky.
  2. Na olivovém oleji zpěníme cibulku, přidáme krůtí maso, tymián, rozmarýn a tři kolečka citrónu.
  3. Orestujeme, podlijeme bílým vínem a asi půl hodiny dusíme.
  4. Až je maso téměř hotové, vyndáme bylinky, citrón a nechám vychladnout.
  5. Ke směsi přidáme nakrájená syrová játra a vepřový bok a vše pomeleme jednou až dvakrát, podle toho, jak chceme mít paštiku hrubou.
  6. Dochutíme solí a pepřem.
  7. Vyšleháme si trochu olivového oleje s česnekem a přidáme do směsi.
  8. Můžeme přidat i plátky mandlí a brusinky.
  9. Přendáme do formy a pečeme asi půl hodiny při 180 stupních.

    Mohlo by vás zajímat

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

    Václav Žmolík, moderátor

    tajuplny_ostrov.jpg

    Tajuplný ostrov

    Koupit

    Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.