Krůtí maso nadivoko a cibulová omáčka
Vyzkoušejte recept od Radoslavy Kubátové z Vojkovic.
Budete potřebovat:
krůtí prsa
slanina
4-6 cibulí
jalovcové kuličky
tymián
hladká mouka
sůl, pepř
Postup:
1. Maso prošpikujeme, ochutíme a obalíme v hladké mouce s tymiánem.
2. Orestujeme ze všech stran.
3. Troubu rozehřejeme na 250 stupňů a do pekáče přidáme nahrubo nasekanou cibuli a 5-8 kuliček jalovce.
4. Na cibuli položíme maso, podlijeme vodou a pečeme na 200 stupňů. Pečeme 1 až 1,5 hodiny a průběžně podléváme.
5. Potom maso vyjmeme a vybereme koření a zbytek rozmixujeme ponornými mixérem.
6. Podle potřeby zahustíme moukou, nebo přilijeme vodu (omáčka by měla být krémová).
7. Maso nakrájíme na plátky a vrátíme zpět do omáčky. Podáváme s bramborovou kaší.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Když vás chytne klasika, nikdy vás už nepustí. I kdybyste se před ní plazili.
Petr Král, hudební dramaturg a moderátor Českého rozhlasu


Nebojte se klasiky!
Bum, řach, prásk, křup, vrz, chrum, švuňk, cink. Už chápete? Bicí! Který nástroj vypadá jako obří hrnec ze školní jídelny potažený látkou? Ano, tympán! A který připomíná kuchyňské police? A který zní jako struhadlo? A který jako cinkání skleničkami? A který zní jako vítr?