Krůtí maso nadivoko a cibulová omáčka

Vyzkoušejte recept od Radoslavy Kubátové z Vojkovic.

Budete potřebovat:
krůtí prsa
slanina
4-6 cibulí
jalovcové kuličky
tymián
hladká mouka
sůl, pepř

Postup:
1. Maso prošpikujeme, ochutíme a obalíme v hladké mouce s tymiánem.

2. Orestujeme ze všech stran.

3. Troubu rozehřejeme na 250 stupňů a do pekáče přidáme nahrubo nasekanou cibuli a 5-8 kuliček jalovce.

4. Na cibuli položíme maso, podlijeme vodou a pečeme na 200 stupňů. Pečeme 1 až 1,5 hodiny a průběžně podléváme.

5. Potom maso vyjmeme a vybereme koření a zbytek rozmixujeme ponornými mixérem.

6. Podle potřeby zahustíme moukou, nebo přilijeme vodu (omáčka by měla být krémová).

7. Maso nakrájíme na plátky a vrátíme zpět do omáčky. Podáváme s bramborovou kaší.

autor: Zuzana Plíšková

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Když vás chytne klasika, nikdy vás už nepustí. I kdybyste se před ní plazili.

Petr Král, hudební dramaturg a moderátor Českého rozhlasu

Nebojte se klasiky!

Nebojte se klasiky!

Koupit

Bum, řach, prásk, křup, vrz, chrum, švuňk, cink. Už chápete? Bicí! Který nástroj vypadá jako obří hrnec ze školní jídelny potažený látkou? Ano, tympán! A který připomíná kuchyňské police? A který zní jako struhadlo? A který jako cinkání skleničkami? A který zní jako vítr?