Kovbojské fazole

Recept na kovbojské fazole nám poslala paní Zdena z Hustopečí. „Je to dobré a zasytí, pokud chcete pikantnější chuť, přidejte i chilli,“ dodává.

Než se pustíte do přípravy jídla, připomínáme, že fazole je potřeba před vařením namáčet především kvůli obsahu prospěšných látek. Naberou totiž zpět vodu a probíhá proces, kdy se probouzí k životu klíček – semeno se chystá k naklíčení, a tím je luštěnina ještě výživnější. Doba namáčení se řídí podle druhu fazolí.

Budete potřebovat:

  • 100 g slaniny
  • 5 stroužků česneku
  • 1 cibuli
  • 2 klobásy
  • 2 plechovky fazolí v tomatové omáčce
  • sůl
  • kečup

Postup:

  1. Slaninu nakrájíme na kostičky, oloupanou cibuli nadrobno nasekáme.
  2. Klobásy pokrájíme na kolečka.
  3. Na slanině zpěníme cibuli.
  4. Přidáme kolečka klobás, osmažíme a vylijeme fazole i se šťávou.
  5. Kovbojské fazole ochutíme roztlačeným česnekem, osolíme a prohřejeme.
  6. Podle chuti můžeme ještě dokořenit nebo přidat trochu kečupu, podáváme nejlépe s topinkami.

Související

  • Pečená zelenina s klobáskou

    Tento recept Apetýtu vás překvapí výtečnou chutí. Pečená zelenina s klobáskou by mohla být ideální večeří, kterou zvládnete levou zadní – stačí dát vše na jeden plech.

  • Masový boršč

    Sychravé počasí vybízí k přípravě hutných polévek, které zahřejí i zaženou hlad. V úterním Apetýtu vás naučíme masový boršč.

  • Závin s kysaným zelím

    Čtvrteční Apetýt nabídne recept na slaný závin s kysaným zelím. Je vhodný na svačinu nebo večeři. Vyzkoušejte ho!