Kovbojské fazole
Recept na kovbojské fazole nám poslala paní Zdena z Hustopečí. „Je to dobré a zasytí, pokud chcete pikantnější chuť, přidejte i chilli,“ dodává.
Než se pustíte do přípravy jídla, připomínáme, že fazole je potřeba před vařením namáčet především kvůli obsahu prospěšných látek. Naberou totiž zpět vodu a probíhá proces, kdy se probouzí k životu klíček – semeno se chystá k naklíčení, a tím je luštěnina ještě výživnější. Doba namáčení se řídí podle druhu fazolí.
Budete potřebovat:
- 100 g slaniny
- 5 stroužků česneku
- 1 cibuli
- 2 klobásy
- 2 plechovky fazolí v tomatové omáčce
- sůl
- kečup
Postup:
- Slaninu nakrájíme na kostičky, oloupanou cibuli nadrobno nasekáme.
- Klobásy pokrájíme na kolečka.
- Na slanině zpěníme cibuli.
- Přidáme kolečka klobás, osmažíme a vylijeme fazole i se šťávou.
- Kovbojské fazole ochutíme roztlačeným česnekem, osolíme a prohřejeme.
- Podle chuti můžeme ještě dokořenit nebo přidat trochu kečupu, podáváme nejlépe s topinkami.
Související
-
Pečená zelenina s klobáskou
Tento recept Apetýtu vás překvapí výtečnou chutí. Pečená zelenina s klobáskou by mohla být ideální večeří, kterou zvládnete levou zadní – stačí dát vše na jeden plech.
-
Masový boršč
Sychravé počasí vybízí k přípravě hutných polévek, které zahřejí i zaženou hlad. V úterním Apetýtu vás naučíme masový boršč.
-
Závin s kysaným zelím
Čtvrteční Apetýt nabídne recept na slaný závin s kysaným zelím. Je vhodný na svačinu nebo večeři. Vyzkoušejte ho!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.