Kovářské kotlety od Ludmily Řezníčkové
Recept od naší posluchačky z Uherského Brodu.
Suroviny:
4 naklepané kotlety, 5 větších cibulí nakrájených nahrubo, 300 g nastrouhaného tvrdého sýra, 250 ml šlehačky nebo smetany, sůl, pepř.
Postup:
Do pekáčku poklademe nakrájenou cibuli. Poté vložíme naklepané, osolené a opepřené kotlety.
Navrch nasypeme sýr a zalijeme smetanou. Pečeme přibližně 1 hodinu v předehřáté troubě dozlatova.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.