Kopřivová pomazánka
Vyzkoušejte recept od naší posluchačky paní Stanislavy Hrňové z Buchlovic.
Budete potřebovat:
- mladé kopřivy
- 1-2 tavené sýry
- olivový olej (nebo máslo)
- pár kapek sójové omáčky
- 10 stroužků česneku
- sůl, pepř
Postup:
1. Mladé kopřivy lehce spaříme, scedíme a nasekáme. Přidáme tavený sýr, olej a případně i máslo, pokud chceme, aby nám pomazánka držela více pohromadě.
2. Dále smícháme s cibulkou, solí, pepřem, sójovou omáčkou a deset stroužků česneku. Mažeme nejlépe na bílé pečivo, krásné vypadá ozdobené ředkvičkou nebo sedmikráskou.
Související
-
Domácí tvarohová pomazánka
Pondělní Apetýt přináší nahlédnutí do připravované knihy Babské rady, která bude především naplněna zajímavými recepty. Tady je jeden z nich!
-
Pivní pomazánka se sýrem
Dnešní recept vás naladí už skutečně silvestrovsky – připravíme si pivní pomazánku se sýrem.
-
Topinková pomazánka z pečené cukety
Pondělní Apetýt přináší další pomazánkový recept. Dnes pro vás máme skutečnou pomazánkovou delikatesu – topinkovou pomazánku z pečené cukety.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.