Koblihy z jogurtu

Apetýt nabízí inspiraci na víkendové mlsání. Což takhle dát si koblihy z jogurtu?

Výborný hrnkový recept, kdy nic nenecháváme kynout a jogurtové těsto se navíc skvěle zpracovává. Při práci se nelepí na ruce ani na pracovní desku.

Upřesnění: pracujeme s množstvím, kdy 1 hrnek je 250 ml.

Jaké suroviny budou třeba?

  • 2,5 hrnku hladké mouky
  • 1 hrnek bílého jogurtu
  • 5 polévkových lžic cukru krystal
  • 1 vejce
  • 3 polévkové lžíce oleje
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • špetka soli
  • olej na smažení
  • moučkový cukr na posypání

Postup:

  1. Všechny suroviny na těsto zpracujeme v misce do kuličky, kterou přendáme na pracovní desku a rozválíme na vyšší plát.
  2. Pomocí skeničky vykrojíme kolečka a ty smažíme na rozpáleném oleji dozlatova z obou stran.
  3. Po vysmažení je ukládáme na papír, abychom se zbavili přebytečného oleje a podáváme posypané cukrem.
  4. Pokud uprostřed kolečka vykrojíme ještě menší kolečko, vznikne tvar donutu.

Související

  • Strážnický závin

    Apetýt vám nabízí recept, tentokrát z kategorie: Co rádi vaří naši posluchači. A je dalším důkazem toho, že co kraj, to jiná kuchyně a jiná chuť.

  • Vláčná buchta s jablky

    V Apetýtu potěšíme ty z vás, kteří máte rádi vláčné buchty. V létě můžete pro jejich pečení využít třeba cukety. V zimě nám zase poslouží jablka.

  • Lívance z kyselého mléka

    V dnešním Apetýtu pro vás máme lívance! Tedy recept na ně. Jejich název je odvozen od slova lít, protože se připravují z litého těsta.