Koblihy z jogurtu
Apetýt nabízí inspiraci na víkendové mlsání. Což takhle dát si koblihy z jogurtu?
Výborný hrnkový recept, kdy nic nenecháváme kynout a jogurtové těsto se navíc skvěle zpracovává. Při práci se nelepí na ruce ani na pracovní desku.
Upřesnění: pracujeme s množstvím, kdy 1 hrnek je 250 ml.
Jaké suroviny budou třeba?
- 2,5 hrnku hladké mouky
- 1 hrnek bílého jogurtu
- 5 polévkových lžic cukru krystal
- 1 vejce
- 3 polévkové lžíce oleje
- 1/2 lžičky jedlé sody
- špetka soli
- olej na smažení
- moučkový cukr na posypání
Postup:
- Všechny suroviny na těsto zpracujeme v misce do kuličky, kterou přendáme na pracovní desku a rozválíme na vyšší plát.
- Pomocí skeničky vykrojíme kolečka a ty smažíme na rozpáleném oleji dozlatova z obou stran.
- Po vysmažení je ukládáme na papír, abychom se zbavili přebytečného oleje a podáváme posypané cukrem.
- Pokud uprostřed kolečka vykrojíme ještě menší kolečko, vznikne tvar donutu.
Související
-
Strážnický závin
Apetýt vám nabízí recept, tentokrát z kategorie: Co rádi vaří naši posluchači. A je dalším důkazem toho, že co kraj, to jiná kuchyně a jiná chuť.
-
Vláčná buchta s jablky
V Apetýtu potěšíme ty z vás, kteří máte rádi vláčné buchty. V létě můžete pro jejich pečení využít třeba cukety. V zimě nám zase poslouží jablka.
-
Lívance z kyselého mléka
V dnešním Apetýtu pro vás máme lívance! Tedy recept na ně. Jejich název je odvozen od slova lít, protože se připravují z litého těsta.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.