Kempingové bochánky

Snídaně v kempu, nebo na zahradě chaty s výhledem do přírody má jednoduše svoje kouzlo. A pokud vás omrzely obložené housky na tisíc způsobů, máme pro vás dnes další tip, který oceníte hlavně na výletech.

Budete potřebovat:

  • 1 kg hladké mouky
  • 2 kostky droždí
  • 150 g tuku na pečení
  • 120 g cukru
  • 450 ml mléka
  • špetka soli
  • rozinky namočené přes noc v rumu
  • sekané mandle

 

Postup:

1. Z vlažného mléka, droždí a trochy cukru připravíme kvásek.

2. Přidáme ostatní suroviny (kromě mandlí a rozinek) a umícháme hladké těsto, které rozdělíme na dvě stejné části.

3. Do jedná z nich přidáme mandle a rozinky.

4. Obě části těsta rozdělíme na stejný počet bochánků.

5. Dále postupujeme tak, že kousek těsta s mandlemi a rozinkami zabalíme do těsta bez příměsi a klademe švem dolů na vymazaný plech.

6. Zakryjeme a necháme kynout.

7. Potřeme rozkvedlaným vejcem a ostrým nožem každý bochánek nařízneme do kříže.

8. Pečeme při 190 stupních dle velikosti asi 15-20 minut.

autor: Zuzana Plíšková