Karbanátky z červené řepy

Červená řepa je velmi vděčná surovina - skvěle chutná upravená nasladko (jak jsme už dokázali), ale hlavně na slano. Zuzka Plíšková třeba doporučuje tyhle výborné karbanátky, v nichž vám maso určitě scházet nebude.

Budete potřebovat:

2 uvařené nebo upečené střední červené čepy
hrnek uvařené quinoi
1 vejce
1 cibule
2 stroužky česneku
strouhanka podle potřeby
citrónová šťáva
2 lžíce olivového oleje
sůl, pepř

Postup:

1. Řepu nastrouháme najemno, nebo rozmixujeme (ale ne úplně na kaši).

2. Přidáme quinou, vejce, nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, olej, sůl a pepř a podle chuti a potřeby citrónovou šťávu a strouhanku.

3. Na plechu vyloženém pečicím papírem tvarujeme z hmoty placky, které pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi 15 minut, poté obrátíme a pečeme dalších 15 minut.

autor: Zuzana Plíšková

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Když vás chytne klasika, nikdy vás už nepustí. I kdybyste se před ní plazili.

Petr Král, hudební dramaturg a moderátor Českého rozhlasu

Nebojte se klasiky!

Nebojte se klasiky!

Koupit

Bum, řach, prásk, křup, vrz, chrum, švuňk, cink. Už chápete? Bicí! Který nástroj vypadá jako obří hrnec ze školní jídelny potažený látkou? Ano, tympán! A který připomíná kuchyňské police? A který zní jako struhadlo? A který jako cinkání skleničkami? A který zní jako vítr?