Karbanátky z červené řepy
Červená řepa je velmi vděčná surovina - skvěle chutná upravená nasladko (jak jsme už dokázali), ale hlavně na slano. Zuzka Plíšková třeba doporučuje tyhle výborné karbanátky, v nichž vám maso určitě scházet nebude.
Budete potřebovat:
2 uvařené nebo upečené střední červené čepy
hrnek uvařené quinoi
1 vejce
1 cibule
2 stroužky česneku
strouhanka podle potřeby
citrónová šťáva
2 lžíce olivového oleje
sůl, pepř
Postup:
1. Řepu nastrouháme najemno, nebo rozmixujeme (ale ne úplně na kaši).
2. Přidáme quinou, vejce, nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, olej, sůl a pepř a podle chuti a potřeby citrónovou šťávu a strouhanku.
3. Na plechu vyloženém pečicím papírem tvarujeme z hmoty placky, které pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi 15 minut, poté obrátíme a pečeme dalších 15 minut.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.