Karbanátky z červené řepy
Červená řepa je velmi vděčná surovina - skvěle chutná upravená nasladko (jak jsme už dokázali), ale hlavně na slano. Zuzka Plíšková třeba doporučuje tyhle výborné karbanátky, v nichž vám maso určitě scházet nebude.
Budete potřebovat:
2 uvařené nebo upečené střední červené čepy
hrnek uvařené quinoi
1 vejce
1 cibule
2 stroužky česneku
strouhanka podle potřeby
citrónová šťáva
2 lžíce olivového oleje
sůl, pepř
Postup:
1. Řepu nastrouháme najemno, nebo rozmixujeme (ale ne úplně na kaši).
2. Přidáme quinou, vejce, nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, olej, sůl a pepř a podle chuti a potřeby citrónovou šťávu a strouhanku.
3. Na plechu vyloženém pečicím papírem tvarujeme z hmoty placky, které pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi 15 minut, poté obrátíme a pečeme dalších 15 minut.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Když vás chytne klasika, nikdy vás už nepustí. I kdybyste se před ní plazili.
Petr Král, hudební dramaturg a moderátor Českého rozhlasu


Nebojte se klasiky!
Bum, řach, prásk, křup, vrz, chrum, švuňk, cink. Už chápete? Bicí! Který nástroj vypadá jako obří hrnec ze školní jídelny potažený látkou? Ano, tympán! A který připomíná kuchyňské police? A který zní jako struhadlo? A který jako cinkání skleničkami? A který zní jako vítr?