Kakaová buchta s citronovou polevou od babičky

K odpolední kávě nebo jako dezert po dobrém obědě. K odměřování ingrediencí budete potřebovat dvoudecovou skleničku, jak Lucii Hostačnou instruovala její babička.

Budete potřebovat:

4 celá vejce
2 sklenice moučkového cukru
4 sklenice polohrubé mouky
2 skleničky oleje
2 skleničky mléka
1/2 prášku do pečiva
kakao

na polevu:
citronová šťáva (nebo citronka)
moučkový cukr

Postup:

1. Vejce ušleháme s cukrem.

2. Přidáme olej, mléko, kakao a mouku s práškem do pečiva.

3. Nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech.

4. Pečeme 20-30 minut při 180°C.

5. Citronovou šťávu utřeme s cukrem

6. Polevu nalijeme na buchtu, dokud je ještě teplá.