Kakaová buchta s citronovou polevou od babičky
K odpolední kávě nebo jako dezert po dobrém obědě. K odměřování ingrediencí budete potřebovat dvoudecovou skleničku, jak Lucii Hostačnou instruovala její babička.
Budete potřebovat:
4 celá vejce
2 sklenice moučkového cukru
4 sklenice polohrubé mouky
2 skleničky oleje
2 skleničky mléka
1/2 prášku do pečiva
kakao
na polevu:
citronová šťáva (nebo citronka)
moučkový cukr
Postup:
1. Vejce ušleháme s cukrem.
2. Přidáme olej, mléko, kakao a mouku s práškem do pečiva.
3. Nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech.
4. Pečeme 20-30 minut při 180°C.
5. Citronovou šťávu utřeme s cukrem
6. Polevu nalijeme na buchtu, dokud je ještě teplá.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.