Husí prsa
Vyzkoušejte recept od Pavla Šťastného z Blučiny.
Budete potřebovat:
2 porce husích prsou
sůl, kmín (rozmarýn)
pevný sáček
Příloha:
1 cibule
brambory
vařené kroupy
sůl, pepř
Postup:
1. Husí prsa alespoň dva až tři dny dopředu naložíme se solí a kmínem.
2. Před tepelnou úpravou vložíme do pevného sáčku, který zaděláme a nejlépe v parním hrnci nebo vodní lázní vaříme asi 3 hodiny při 50 stupních.
3. Poté kůži na prsou nařežeme na malé čtverečky, aby se vypekl tuk. Zprudka opečeme na pánvi.
4. Jako přílohu podáváme nastavovanou kaši. Do vařených brambor přidáme uvařené kroupy a orestovanou cibulku. Dochutíme solí a pepřem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
![ze_světa_lesních_samot.jpg ze_světa_lesních_samot.jpg](https://brno.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/30211a0c09767f56cedafa33e6481497.jpg?itok=KWqo-X-T)
![](https://brno.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/b71c5d2b93b9741c57997922a6ba086a.jpg?itok=pJjrY4Ii)
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.