Husí prsa

Vyzkoušejte recept od Pavla Šťastného z Blučiny.

Budete potřebovat:
2 porce husích prsou
sůl, kmín (rozmarýn)
pevný sáček

Příloha:
1 cibule
brambory
vařené kroupy
sůl, pepř

Postup:
1. Husí prsa alespoň dva až tři dny dopředu naložíme se solí a kmínem.

2. Před tepelnou úpravou vložíme do pevného sáčku, který zaděláme a nejlépe v parním hrnci nebo vodní lázní vaříme asi 3 hodiny při 50 stupních.

3. Poté kůži na prsou nařežeme na malé čtverečky, aby se vypekl tuk. Zprudka opečeme na pánvi.

4. Jako přílohu podáváme nastavovanou kaši. Do vařených brambor přidáme uvařené kroupy a orestovanou cibulku. Dochutíme solí a pepřem.

autor: Zuzana Plíšková