Hrnková buchta s tvarohovou čepicí

Recept od naší posluchačky Marie Varmužové z Nedakonic.

K přípravě těsta budeme potřebovat:
2 hrnky polohrubé mouky
1,5 hrnku moučkového cukru
4 vejce
1 hrnek vlažné vody
1 hrnek oleje
1 prášek do pečiva
1 lžička kakaa

Na náplň:
2 tučné tvarohy
250 másla
6 lžic cukru
mléko
3 lžíce rumu

Uděláme si taky polevu:
2 vanilkové pudinky
200 g moučkového cukru
750 ml vody
1 práškový neperlivý nápoj (vitacit)

A jdeme na to:
1. Ze všech surovin vypracujeme těsto. Pokud chceme, aby bylo nadýchanější, ušleháme z bílků sníh a postupně vmícháme.

2. Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Plech vymažeme tukem a vysypeme moukou nebo vyložíme pečicím papírem.

3. Naplníme těstem a pečeme, až okraje zrůžoví.

4. Na náplň smícháme dohromady 2 tučné tvarohy, 250 g másla, moučkový cukr, rum a mléko. Dáme do chladničky.

5. Polevu uvaříme z pudinkových prášků, vody, cukru a rozpustného nápoje. Necháme trochu vychladnout.

6. Upečený korpus potřeme tvarohovou náplní a polijeme ji pudinkovou hmotou.


Tip: Na tvarohovou náplň můžeme dát pokrájené sezónní ovoce.