Houbové pirožky
Vyzkoušejte recept od naší redaktorky Zuzky Plíškové. Poslouchejte recepty Apetýtu každý všední den po 10. hodině.
Na 15 kousků budete potřebovat:
250 g hladké mouky
100 ml vody
lžíce zakysané smetany
vejce
sůl
Náplň:
sušené nebo čerstvé houby (cca 200 g)
kopr
cibule
máslo
šalvěj
Postup:
1. Ze surovin vypracujeme hladké těsto a necháme odpočinout v lednici, nejlépe přes noc.

2. Nadrobno nakrájené houby podusíme na cibulce, přidáme kopr a ochutíme.
3. Těsto rozválíme asi na 4i milimetry silný plát a vykrajujeme kolečka.
4. Plníme houbovou směsí, každé kolečko přehneme a přitlačíme okraje vidličkou.
5. Vaříme v osolené vodě, dokud nevyplavou na povrch.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Tohle není povídání na dobrou noc, k zamyšlení určitě.
moderátor Jan Pokorný


Tata a jeho syn
Autorské povídky známého divadelníka a spisovatele A. G. v jeho vlastním podání. Tata a jeho syn je sbírkou úsměvných příběhů na motivy skutečných událostí, ovšem ve skutečných kulisách a především ve skutečné době.