Houbové pirožky
Vyzkoušejte recept od naší redaktorky Zuzky Plíškové. Poslouchejte recepty Apetýtu každý všední den po 10. hodině.
Na 15 kousků budete potřebovat:
250 g hladké mouky
100 ml vody
lžíce zakysané smetany
vejce
sůl
Náplň:
sušené nebo čerstvé houby (cca 200 g)
kopr
cibule
máslo
šalvěj
Postup:
1. Ze surovin vypracujeme hladké těsto a necháme odpočinout v lednici, nejlépe přes noc.
2. Nadrobno nakrájené houby podusíme na cibulce, přidáme kopr a ochutíme.
3. Těsto rozválíme asi na 4i milimetry silný plát a vykrajujeme kolečka.
4. Plníme houbovou směsí, každé kolečko přehneme a přitlačíme okraje vidličkou.
5. Vaříme v osolené vodě, dokud nevyplavou na povrch.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.