Grilované broskve
Vyzkoušejte recept od Lenky Jíšové ze Znojma. Poslouchejte recepty Apetýtu každý všední den po 10. hodině.
Budeme potřebovat:
zralé měkčí broskve (případně nektarinky)
olivový olej
rozmarýn
špetka soli a pepře
Postup:
1. Rozpůlené a vypeckované plody potřeme okořeněným olejem a grilujeme na mřížce, nebo kameni.
2. Hotové jsou, když se dužina lehce zatáhne dozlatova, nebo se na slupce udělají malé puchýřky. Podáváme pokapané medem se zmrzlinou.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.