Grenadýrský pochod
Do světa kulinářského umění mistrů kuchařů nás vedou pondělní apetýtové recepty.
Na Grenadýrský pochod podle Marcela Ihnačáka potřebujete:
- ½ kg brambor
- 300 g těstovin
- 1 velká cibule
- 100 g slaniny
- 3 stroužky česneku
- sádlo nebo olej
- sůl
- mletá sladká paprika
- černé koření
- petrželová nať
Postup:
- Brambory oloupeme a nákrájíme na kostky, uvaříme v osolené vodě.
- Těstoviny také uvaříme.
- Nadrobno nakrájíme cibuli a osmahneme ji spolu s nakrájenou slaninou a česnekem.
- Do tohoto základu přidáme uvařené brambory i těstoviny.
- Přidáme mletou papriku, promícháme, dochutíme solí a černým kořením.
- Můžeme přidat nasekanou petrželovou nať.
- Podáváme například s kyselými okurkami.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka