Fazole s dýňovým olejem
Do kuchyně sportovců vás zveme v úterních apetýtových receptech. Dnes zavítáme do kuchyně brněnského volejbalisty Michala Hrazdíry.
Na Fazole s dýňovým olejem potřebujete:
- fazole (buď uvaříme nebo fazole z konzervy)
- ocet
- dýňový olej
- sůl
- pepř
Postup:
- Fazole slejeme z nálevu (pokud používáme fazole z konzervy) a dáme do misky.
- Zakapeme trochou octa a zalijeme dýňovým olejem.
- Promícháme a dochutíme solí a pepřem.
- Lze jíst jako samotný salát, s pečivem nebo jako přílohu k masu.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.