Fazole s dýňovým olejem

Do kuchyně sportovců vás zveme v úterních apetýtových receptech. Dnes zavítáme do kuchyně brněnského volejbalisty Michala Hrazdíry. 

Na Fazole s dýňovým olejem potřebujete:

  • fazole (buď uvaříme nebo fazole z konzervy)
  • ocet
  • dýňový olej
  • sůl 
  • pepř

Postup:

  1. Fazole slejeme z nálevu (pokud používáme fazole z konzervy) a dáme do misky.
  2. Zakapeme trochou octa a zalijeme dýňovým olejem.
  3. Promícháme a dochutíme solí a pepřem.
  4. Lze jíst jako samotný salát, s pečivem nebo jako přílohu k masu. 

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.