Dýňové noky

Vyzkoušejte recept od naší redaktorky Zuzky Plíškové. Poslouchejte recepty Apetýtu každý všední den po 10. hodině.

Na 2 až 3 proce budeme potřebovat:
1 menší dýně (přibližně 400 g pyré)
120 g hladké mouky
žloutek
muškátový oříšek
sůl

Postup:
1. Dýni rozpůlíme, vydlabeme měkkou dužninu se semínky a rozkrájíme na půlměsíce.

2. Poklademe na plech vyložený pečicím papírem (můžeme zlehka potřít olejem) a pečeme doměkka asi 40 minut při 190 stupních.

3. Po upečení odloupneme slupku a dýni rozšťoucháme, nebo rozmixujeme na kaši. Přidáme muškátový oříšek, sůl, žloutek a mouku.


Tip: Těsto by mělo zůstat vláčné a lepivější, aby noky nebyly tuhé.

4. Mezitím si dáme vařit osolenou vodu. Na pomoučeném vále vždy z kousku těsta vytvarujeme malý váleček, z něj vykrajujeme menší kousky a dáváme vařit.

5. Vaříme asi 4 až 6 minut, dokud nevyplavou noky na povrch. Podáváme se strouhaným sýrem a cibulkou na másle, nebo jako přílohu.

autor: Zuzana Plíšková