Dýňové noky
Vyzkoušejte recept od naší redaktorky Zuzky Plíškové. Poslouchejte recepty Apetýtu každý všední den po 10. hodině.
Na 2 až 3 proce budeme potřebovat:
1 menší dýně (přibližně 400 g pyré)
120 g hladké mouky
žloutek
muškátový oříšek
sůl
Postup:
1. Dýni rozpůlíme, vydlabeme měkkou dužninu se semínky a rozkrájíme na půlměsíce.
2. Poklademe na plech vyložený pečicím papírem (můžeme zlehka potřít olejem) a pečeme doměkka asi 40 minut při 190 stupních.
3. Po upečení odloupneme slupku a dýni rozšťoucháme, nebo rozmixujeme na kaši. Přidáme muškátový oříšek, sůl, žloutek a mouku.
Tip: Těsto by mělo zůstat vláčné a lepivější, aby noky nebyly tuhé.
4. Mezitím si dáme vařit osolenou vodu. Na pomoučeném vále vždy z kousku těsta vytvarujeme malý váleček, z něj vykrajujeme menší kousky a dáváme vařit.
5. Vaříme asi 4 až 6 minut, dokud nevyplavou noky na povrch. Podáváme se strouhaným sýrem a cibulkou na másle, nebo jako přílohu.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Anglický humor, který léčí! A nestárne...
Vladimír Kroc, moderátor


Doktor v domě
Populární humoristická kniha ze života mediků, lékařů a jejich pacientů. Čte Aleš Procházka, režie Vlado Rusko.