Dýňové máslo
Vyzkoušejte recept naší redaktorky Zuzky Plíškové.
Budete potřebovat:
půl kostky másla
špetka muškátového oříšku
skořice
vanilka
50 g medu
trochu citrónové šťávy
2-3 lžíce dýňového pyré
Postup:
1. Dýni zbavíme semínek, rozkrájíme, je-li třeba tak oloupeme a upečeme doměkka.
2. Poté rozmělníme na hladkou kaši a necháme vychladnout.
3. Změklé máslo vyšleháme do hladké hmoty a po lžičkách přidáváme dýňovou kaši a citrónovou šťávu.
4. Nakonec zapracujeme med, vanilku, skořici a muškátový oříšek, aby vznikla hladká nadýchaná směs.
5. Uchováváme ve skleničce v lednici a používáme třeba na lívance a palačinky, nebo k pečivu.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.